یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: طرح جامع پژوهشی حوزه‌های علمیه باید متناسب با نیازهای حوزه و جامعه تدوین شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله حسینی‌بوشهری شب گذشته در نشست مدیران مراکز پژوهشی  حوزه‌ علمیه  قم، اظهار داشت: امروز به برکت نظام اسلامی شاهدیم که در حوزه‌های علمیه قم مشهد و اصفهان فعالیت‌های پژوهشی مهم و اثرگذاری در راستای برطرف کردن نیازهای موجود انجام می شود.

وی یکی از ویژگی‌های مراکز پژوهشی حوزه را تنوع موضوعات دانست و اظهار داشت: معارف اسلامی، فقه و اصول، تاریخ و سیره، رجال و تراجم، تفسیر،‌علوم قرآن،‌اخلاق و عرفان و... از جمله محصولات این مراکز پژوهشی است.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری با اشاره به فعالیت بیش از 150 مرکز پژوهشی در حوزه اظهار داشت: تمامی این مراکز با هدف برطرف شدن نیازهای حوزه و جامعه کارهای ارزشمندی انجام داده‌اند البته باید بدانیم برای برآوردن رضایت پژوهشگران حوزه و مخاطبان و گروه‌های هدف راه طولانی در پیش داریم.

وی افزود: درست است که مراکز پژوهشی ما از امکانات خوبی برخوردار نیستند ولی با توجه به ظرفیت‌های موجود در حوزه می‌توان به شرایطی رسید که نسبت به وضعیت فعلی بسیار متفاوت باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه به تبیین برخی آسیب‌های مراکز پژوهشی اشاره کرد و گفت: برخی از مراکز پژوهشی حوزه بنا به ضرورت تاسیس شده ولی راه اندازی  برخی از مراکز نیز موازی کاری است که  همین مسایل موجب به وجود آمدن مشکلاتی شده است.

وی وجود هماهنگی میان این مراکز را ضروری دانست و اظهار داشت: البته منظور از هماهنگی، از بین رفتن خلاقیت‌ها و ابتکارات مراکز پژوهشی نیست بلکه باید تعریفی درست از این هماهنگی انجام شود که ضمن جلوگیری از دوباره‌کاری و موازی‌کاری و استفاده از امکانات موجود، عرصه برای خلاقیت و ابتکارات این مراکز نیز باز باشد.

وی به سطوح هماهنگی برای مراکز پژوهشی اشاره کرد و گفت: نخستین مرحله برای هماهنگی مراکز پژوهشی اطلاع‌رسانی و اطلاع‌یابی از فعالیت‌ها می‌باشد که در صورت بوجود آمدن این هماهنگی دوباره کاری و موازی‌کاری‌ها از بین می‌رود.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه ادامه داد: مرحله دیگر هماهنگی به معنی همکاری است به این معنی که مراکز در کنار هم و با استفاده از امکانات موجود و به اشتراک گذاشتن آنها می توانند با سرعت بیشتری برای تحقق دادن به اهداف مدنظر تلاش کنند.

وی هماهنگی در سطح راهبرد و مواضع کلان را، عرصه دیگری از همکاری‌ها دانست و گفت: باید بر اساس این هماهنگی استراتژی انتخابی برای رسیدن به قله انتخاب شود.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری در ادامه به موانع هماهنگی میان مراکز حوزوی اشاره کرد و اذعان داشت: برگزاری جلسات منظم و امتداد یافتن آن می‌تواند نقش مهمی در برطرف کردن ناهماهنگی‌های موجود در این مراکز داشته باشد ضمن اینکه تدوین طرح جامع پژوهشی حوزه‌های علمیه متناسب با نیازهای حوزه و جامعه امری ضروری است و باید با استفاده از مستندات گذشته و حال به دنبال پاسخ‌گویی به نیازهای‌ آینده باشیم.

وی طرح جامع پژوهشی حوزه‌های علمیه را نقشه راه مراکز پژوهشی دانست و خاطرنشان کرد: مراکز پژوهشی حوزه باید بتوانند اندیشه‌های ناب را از طریق خروجی‌های مختلف به جامعه منتقل کنند.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری در ادامه وجود مرکزی برای هماهنگی مراکز پژوهشی را لازم دانست و گفت: مدیریت حوزه‌های علمیه حامی مراکز پژوهشی است که هماهنگی این مراکز در عرصه نیازسنجی با معاونان پژوهش نقش موثری در تعالی این مراکز دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha